Bir maçta on gol


Takımlar arası kalite farkında en büyük uçurum olan liglerden birisi olan Premier League'dir benim kanaatimce. Zirvedeki takımlar ile ligde kalmaya çalışan takımlar arasındaki fark ligin kalitesini de bir nebze düşürüyor olsa da her takımın kendi sağlam taraftar kitlesi sayesinde maçlar heyecanını kaybetmiyor. Ancak 22 Kasım'da öyle bir maç oynandı ki çok gollü maç izlemeyi sevenler bile kaybeden takım adına rahatsız olmuşlardır.

Ligin üst sıralarını zorlayan Tottenham Hotspur ile, ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan Wigan Athletic arasında oynanan maçta seyirciler tam 10 gol izlediler. Maç Tottenham'ın 9-1'lik üstünlüğü (üstünlük demek yetersiz kalabilir) ile son buldu. İlk yarısı 1-0 biten karşılaşmanın ikinci yarısında Defoe'nin etkili oyunu ile 5 gol bulması ile Wigan'ı adeta çimlere gömdü diyebiliriz. Bana ilginç gelen bir nokta ise gollerin 87, 88, 90. dakikalarda gelmesi. Bu son üç gole kadar 6-1'lik skor Tottenham'lıların neyine yetmemiş olabilir ki son 4 dakikada 3 gol atmaya gerek görmüşler.

Her futbolsever kadar ben de çok gollü maçları severim ancak böylesini değil. İnsan ister istemez bir yerden sonra kaybeden takıma acımaya başlıyor. 10 gol olacak bir karşılaşmanın 9-1 ya da 10-0 bitmesi yerine 5-5 ya da 6-4 bitmesini yeğlerdim.

 

0 yorum: