Kurşun Top


Geçtiğimiz haftalarda France Football dergisinin dünya çapında oyuncular arasında verdiği ödül olan Ballon d'Or'u merakla takip edip sonunda da Messi'ye gidince de "olması gereken buydu zaten" diye onaylamıştık. Ancak geçtiğimiz günlerde başka bir ödül daha verildi ki bu pek alışık olmadığımız bir ödüldü. Les Cahier du Football dergisinin verdiği ödülün ismi de Ballon de Plomb (Kurşun Top) ve tahmin edebileceğiniz gibi en hayal kırıklığı yaratan futbolculara verilen mizahi bir ödül. Bu ödülün de sadece Fransa'da top koşturan oyuncuları kapsadığını hatırlatarak listenin tepesindeki 2 tanıdık isme dikkatinizi çekmek istiyorum.

1. Mateja Kezman (Paris SG, Zenit) 7716 puan
2. Kader Keita (Lyon, Galatasaray) 6127
3. Nicolas Dieuze (Le Havre, Grenoble) 3478
4. Ivan Klasnic (Nantes) 3281
5. Elliot Grandin (Marsilya, Grenoble) 3202
6. Fred (Lyon) 2490
7. Stefan Babovic (Nantes, Feyenoord) 2473
8. Stéphane Dalmat (Sochaux) 2450
9. Mustapha Bayal (Saint-Etienne) 2177
10. Diego Placente (Bordeaux) 1427
11. Luigi Pieroni (Valenciennes) 1155

Listenin en tepesindeki isim Fenerbahçe'de çok eleştirilerek Paris Saint Germain'e transfer olan ancak orda da 21 maçta 3 gol ile göz dolduramayarak Zenit'e kiralık olarak gönderildi. 7 yıldır dağıtılan bu tatsız ödülün 4. kez PSG'li bir oyuncuya gitmesini sağlayan Kezman aynı zamanda bu ödülü alan ilk yabancı da olmayı başardı. Kezman açısından düşünecek olursak en azından bu sene oynayacağı Zenit takımının bulunduğu lig için böyle keyif kaçıracak ödüller bulunmuyor.




İkinci sırada ise Fildişi Sahilli ve şuan Galatasaray'da oynayan (aslında oynadığı futboldan çok attığı yumruklarla konuşulan) futbolcu Keita bulunmakta. Geçtiğimiz sezon Lyon'da sergilediği başarısız performans ile bu ödülde 2. olan Keita, Lyon forması ile 71 maçta 8 gol kaydedebilmişti.

 

0 yorum: